Глава Китаю Сі Цзіньпін розпочав свій візит до США

Глава Китаю Сі Цзіньпін розпочав свій візит до США

Глава Китаю, Сі Цзіньпін, розпочав свій візит до США.

Це перший візит до американського континенту для Сі з 2017 року.

У середу вранці він планує зустрітися з президентом США Джо Байденом у невизначеному місці в затоці Сан-Франциско, а потім взяти участь у щорічному саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Під час свого візиту до США він скористався китайським лімузином Hongqi, або «Червоний прапор», аби виїхати з аеропорту в місто, де очікуються як прихильники, так і противники його приїзду. Менше ніж за дві години до цього державний секретар США Ентоні Блінкен звернувся до міністрів 21-членного АТЕС і підкреслив, що США вірять у  «регіон, де економіки вільні обирати свій власний шлях… де товари, ідеї, люди переміщуються законно та вільно».

Хоча Блінкен не згадав про Китай безпосередньо, його виступ відтінює ту саму риторику, яку США використовують протягом останніх років, звинувачуючи Китай у залякуванні менших країн в Індо-Тихоокеанському регіоні та спробах підірвати порядок, яким вони керуються.

На додаток, заступниця прес-секретаря Білого дому, Емілі Саймонс, повідомила, що Сполучені Штати і Китай досягли принципової домовленості щодо проведення саміту між Джо Байденом і Сі Цзіньпіном у листопаді в Сан-Франциско.

Поділитись