Головком ВСУ розповів про пропозицію залишити добровольців в Іловайському котлі

Головком ВСУ розповів про пропозицію залишити добровольців в Іловайському котлі

Головнокомандувач збройними силами України генерал-полковник Руслан Хомчак розповів про пропозицію випустити військових з Іловайського котла, але залишити там українських добровольців.

Про це повідомляє видання «Факти».

«Українська армія на сході України здивувала весь світ, і росіян в першу чергу. Вони знали, що армію в нашій країні давно знищили, залишилося щось незрозуміле. Ніхто не очікував, що ми вистоїмо. Мені росіяни запропонували: “Окей, давайте ми випустимо з Іловайська військових, залиште нам добровольців” », – сказав він.

Ця пропозиція не була передана особисто Хомчаку. За словами головнокомандувача, йому це переказпали.

«Добровольці були і залишаються для росіян кошмаром. Я відповів: “Такого не буде”», – додав генерал-полковник.

Потім, як згадує Хомчак, йому надійшло друге речення: «Залишайте все – зброя, техніку, і ми вас випустимо». Він додав, що в той момент у його підрозділі було два полонених російських десантника – контрактники з 31-ї окремої Ульянівської десантно-штурмової бригади. За його словами, вони були гарантією того, що Київ «зможе вивести війська».

Хомчак зазначає, що в українських військових вибір був невеликий. У той же час, підкреслює головком ЗСУ, для нього іловайські бої не закінчилися, оскільки не знайдені всі загиблі, не всі опізнані.

Під час боїв за Іловайськ Хомчак обіймав посаду командувача сектору «Б».

Поділитись