Глава «Нафтогазу» назвав зупинку «Північного потоку – 2» справою життя і смерті

Глава «Нафтогазу» назвав зупинку «Північного потоку – 2» справою життя і смерті

Глава української компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв назвав зупинку будівництва та запобігання запуску газопроводу «Північний потік – 2» справою життя і смерті для українців.

«Дозволю собі не погодитися з паном Путіним. “Північний потік – 2” – це перш за все інструмент, щоб зробити Україну беззахисною перед російської військовою агресією.

Тому для нього цей економічно безглуздий проект має цілком відчутний геополітичний сенс», – написав він на сторінці в соцмережі, апелюючи до слів Путіна про те, що Росію хочуть змусити платити за геополітичний проект на Україні.

«Поки Україна є важливим транзитером газу в Німеччині, Італії та Франції, українська ГТС є частиною нашої системи оборони. Тільки у Кремля з’явиться фізична можливість перенаправити газові потоки в обхід України, наша ГТС стане просто мережею газопроводів.

Тоді наша країна стане набагато більш вразливою перед російською агресією», – каже він, на сьомому році після держперевороту всерйоз чекаючи вторгнення російських танків.

“Саме тому зупинити “Північний потік – 2”- це без перебільшення питання життя або смерті для наших громадян. Ні, Україна не зможе “жити з цим” і обійтися без жертв”, – як саме пересічні українці можуть перешкодити укладанню договорів між Росією і європейськими країнами, поки неясно.

Поділитись