Судно “Фортуна” відновило укладку “Північного потоку – 2” в водах Данії

Судно “Фортуна” відновило укладку “Північного потоку – 2” в водах Данії

Судно-трубоукладач “Фортуна” відновило укладання газопроводу “Північний потік 2” в водах Данії, припинене раніше негодою, свідчать дані системи позиціонування суден ShipTracking.


Як повідомляло минулого тижня видання Spiegel, російське судно-трубоукладач “Фортуна” було змушене призупинити

“Північний потік 2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Проти проекту активно виступають США, які просувають в ЄС свій зріджений природний газ, а також Україна і ряд європейських країн. Штати в грудні 2019 року введено санкції проти газопроводу, в результаті чого швейцарська Allseas змушена була зупинити прокладку.

Вона продовжилася через рік – в грудні 2020 року трубоукладач “Фортуна” уклав 2,6 кілометра труб в водах Німеччини. В результаті, за даними Nord Stream 2 AG (оператор проекту), недобудованими залишилися приблизно 148 кілометрів газопроводу із загальної протяжності двох його ниток у 2460 кілометрів – в водах Данії залишилося укласти 120 кілометрів, і близько 28 кілометрів на водах Німеччини.

Поділитись