Глава МЗС Австралії виключила можливість прямої військової допомоги Україні

Глава МЗС Австралії виключила можливість прямої військової допомоги Україні

Влада Австралії виключає можливість надання прямої військової допомоги Україні.

Про це у п’ятницю повідомила міністр закордонних справ Маріс Пейн у ході виступу за підсумками переговорів із главою МЗС Великобританії Ліз Трасс, яка перебуває в Австралії з офіційним візитом.

Відповідаючи на запитання про відправлення Австралією прямої військової допомоги Україні, Пейн унеможливила таку можливість. “Австралія буде готова розглянути запити [про допомогу] у тих областях, де ми могли б допомогти Україні. Щоб було ясно, йдеться не про пряму військову підтримку. З погляду Австралії, це не обговорюється”, – сказала міністр, зазначивши, що “ніяких офіційних запитів” австралійській владі поки що не надходило.

Раніше Трасс, виступаючи в Сіднеї, наголосила, що “загрози у всьому світі зростають”. Вона стверджувала, що “Росія загрожує Україні, накопичуючи війська на кордоні, Іран прагне створення ядерної зброї, а Китай використовує свою економічну міць проти Австралії та інших союзників, таких як Литва”. Вона закликала союзників “встати пліч-о-пліч” перед зміцненим впливом Росії та Китаю.

Поділитись