Джокович прилетів до Дубаї після депортації з Австралії

Джокович прилетів до Дубаї після депортації з Австралії

Сербський тенісист Новак Джокович прибув до Дубаї після депортації з Австралії.

Про це у понеділок, 17 січня, повідомляє AP.

Літак Emirates з першою ракеткою світу приземлився в аеропорту найбільшого міста ОАЕ після 13,5-годинного польоту з Мельбурна.

Поки що невідомо, куди Джокович планує вирушити далі. Тенісний турнір Dubai Duty Free, який він виграв у 2020 році, розпочнеться лише 14 лютого.

Дубай, комерційна столиця Об’єднаних Арабських Еміратів, не вимагає від мандрівників сертифіката про вакцинацію, хоча вони повинні показати негативний результат ПЛР-тесту, щоб сісти на рейс.

16 січня Федеральний суд Австралії ухвалив рішення про депортацію Новака Джоковича з Австралії та тенісист залишив країну. Віза спортсмена була анульована, оскільки влада не переконала причини медичного відведення спортсмена від щеплення проти коронавірусу, яке є обов’язковим для всіх учасників турніру.

Тенісист заявив, що він вкрай розчарований подією. Він додав, що йому потрібен час, щоб детальніше висловитися про ситуацію.

Тенісний союз Сербії також заявив, що розчарований рішенням австралійського суду. В організації зазначили, що Джокович виконав усі умови та правила турніру в Австралії, що було підтверджено першим рішенням суду, але віза була анульована політичним рішенням у «суспільних інтересах».

Адвокат сербського тенісиста Новака Джоковича Якша Пекович заявив, що вважає рішення про депортацію спортсмена продиктованим політикою. Захисник першої ракетки світу підкреслив, що медвідвід, який отримав Джокович, австралійська влада застосувала для отримання політичних балів.

Поділитись