Генпрокурор Великобританії заявила про висування на посаду прем’єр-міністра

Генпрокурор Великобританії заявила про висування на посаду прем’єр-міністра

Генеральний прокурор Великобританії Суелла Браверман заявила, що боротиметься за посаду прем’єр-міністра королівства у разі відходу Бориса Джонсона.

“Якщо буде боротьба за посаду прем’єр-міністра, я виставлю свою кандидатуру”, – сказала Браверман в ефірі телеканалу ITV.

“Я в боргу перед цією країною і бути прем’єр-міністром було б найбільшою честю”, – додала вона. На її думку, для Джонсона “неприйнятно” залишатися на посаді.

“Настав час прем’єр-міністру піти у відставку”, – заявила Браверман.

При цьому вона повідомила, що не планує залишати посаду генпрокурора, тому що служба – це її “борг” перед країною.

Однак, якщо прем’єр-міністр попросить її залишити посаду, вона це зробить.

За підрахунками The Guardian, вже 44 міністри та високопоставлені співробітники уряду пішли у відставку за останні два дні, зокрема голова МОЗ Саджид Джавід, голова Мінфіну Ріші Сунак, міністр у справах дітей і сімей Уїлл Квінс і особистий парламентський секретар міністерства транспорту Лора Тротт.

Сам Джонсон після того, як міністри та високопосадовці уряду почали заявляти про звільнення, повідомив, що не планує йти у відставку. На слова лідера Лейбористської партії Кіра Стармера про те, що під час кризи країна заслуговує на краще керівництво, прем’єр-міністр заявив, що саме в кризовий час “ви очікуєте, що уряд продовжить свою роботу, а не піде у відставку”.

Поділитись