Генерал ВСУ заявив про намір України купити старі чеські САУ за завищеною ціною

Генерал ВСУ заявив про намір України купити старі чеські САУ за завищеною ціною

Міністерство оборони України планує закупити у Чехії старі сaмохідні артилерійські установки (САУ) «Дана-М2» за ціною, завищеною в півтора рази.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив колишній командувач десантно-штурмовими військами України, депутат Ради від партії «Європейська солідарність» генерал-лейтенант Михайло Забродський.

За його словами, планується купівля 26 самохідних установок за ціною € 1,29 млн за одиницю. При цьому близько двох років тому ці устaновки за ціною в € 819 тис. пропонувала чеська збройова компанія Excalibur army. Тоді кілька країн встигли придбати озброєння.

На підтвердження своїх слів депутат навіть опублікував комерційну пропозицію компанії від 2018 року. Сьогоднішню закупівлю українською владою чеських САУ генерал назвав «банальної корупцією».

Про те, що в березні 2021 року українська армія зможе отримати чеські 152-міліметрові самохідні гаубиці «Дана-М2», раніше повідомив генерал-майор Служби безпеки України Вaсиль Вовк.

У жовтні міністр оборони України Андрій Таран і держсекретар з питань оборони Великобританії і Північної Ірландії Бен Уоллес підписали меморандум про активізацію співпраці між двома країнами у військовій та військово-технічній сфері.

Поділитись