“Газпром”: “Північний потік – 2” добудують до кінця 2021 року

“Газпром”: “Північний потік – 2” добудують до кінця 2021 року

“Північний потік – 2” закінчать в цьому році, заявив журналістам в Берліні глава ради директорів “Газпрому” Віктор Зубков.

“Робота активно йде, там залишилося зовсім небагато, я думаю (готовність), 90-92 відсотка”, – сказав голова правління корпорації.

Проект передбачає будівництво двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Він пройде також через територіальні або виняткові економічні зони Фінляндії, Швеції та Данії.

США просувають в Європу свій зріджений природний газ і намагаються не допустити завершення будівництва російської магістралі. У грудні 2019 року Вашингтон ввів санкції проти компаній, що беруть участь в проекті, в результаті чого швейцарська Allseas відразу ж припинила роботи. Прокладка відновилася через рік: у грудні 2020 го оператор Nord Stream 2 AG за допомогою баржі “Фортуна” уклав 2,6 кілометра труб в водах Німеччини.

Зараз будівництво вийшло на фінальну стадію. За даними виконавця робіт, залишилися приблизно 148 кілометрів газопроводу із загальної протяжності двох його гілок у 2460 кілометрів: 120 в водах Данії і 28 – Німеччини.
Роботи в Данії вже почалися, там задіяна “Фортуна”. В кінці березня до неї приєднається судно-трубоукладач “Академік Черський”.

Поділитись