Фінляндія надасть Україні гуманітарну допомогу на €29 млн

Фінляндія надасть Україні гуманітарну допомогу на €29 млн

Фінляндія надасть Україні загалом €29 млн у вигляді гуманітарної допомоги. Про це повідомляє видання Helsingin Sanomat із посиланням на заяву МЗС країни.

Зазначається, що з допомоги, яка має бути доставлена зараз, €15 млн підуть на гуманітарну допомогу та €14 млн на підтримку співробітництва у рамках розвитку.

«У розпал кризи люди повинні отримувати їжу, дах та ліки, а діти мають ходити до школи. Водночас ми маємо підтримувати Україну, щоб вона також могла оговтатися від війни», — йдеться у прес-релізі міністра співпраці у галузі розвитку та зовнішньої торгівлі Вілле Скіннарі.

Ще €5 млн підуть до Українського фонду Управління ООН із координації гуманітарної допомоги. Звідти безпосередньо фінансується продовольча безпека, медичні послуги та розміщення у надзвичайних ситуаціях, а також робота місцевих організацій з надання допомоги.

Раніше президенти Фінляндії та США Саулі Ніїністе та Джо Байден провели зустріч у Білому домі, під час якої обговорили підтримку України.

23 лютого стало відомо, що Фінляндія відправить в Україну три бронетранспортери на базі танка Leopard 2, призначені для розмінування. Це не бойові машини, на них немає гармат, але є кулемет. При цьому ефективність броньованих машин розмінування (БМР) на базі танка Leopard 2, які Фінляндія спрямовує до України, викликає сумніви.

Поділитись