Естонія закупить боєприпасів на 1,2 млрд євро

Естонія закупить боєприпасів на 1,2 млрд євро

На тлі російського вторгнення в Україну Естонія закупить боєприпасів на 1,2 млрд євро. Також плануються інші заходи з посилення оборонного потенціалу країни.

Поо це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Естонії.

Згідно з новим планом розвитку оборони на 2024-2027 роки, який було затверджено напередодні, буде створено не тільки нові підрозділи та посилено оборонний потенціал країни, а й здійснено значні зусилля з розвитку військово-медичного центру катастроф.

«Повномасштабна війна росії проти України чітко показує, у які напрямки нам потрібно інвестувати. Доведення видатків на національну оборону до 3% ВВП дозволяє нам це зробити», — сказав міністр оборони Естонії Хайко Певкур.

Повідомляється, що вже узгоджено постачання до Естонії РСЗВ HIMARS від США. Окрім цього, буде закуплено ракетні комплекси середньої дальності для посилення ППО і ракети для ураження повітряних цілей. Також буде суттєво збільшено резерв боєприпасів.

Зазначається, що «цілі, поставлені в планах розвитку, ґрунтуються на військових рекомендаціях командувача силами оборони та цілях силового потенціалу НАТО».

Поділитись