Ердоган терміново їде до Путіна

Ердоган терміново їде до Путіна

Президент Туреччини Тайіп Ердоган прибуває в Москву для переговорів з Володимиром Путіним.

Однією з головних цілей його візиту називають спробу досягти компромісу по Ідліб. Анкара не зацікавлена в прямому зіткненні з сирійськими урядовими військами і підтримує їх Росією. Однак цим переговори не обмежаться.

Путін і Ердоган поговорять після відвідування авіасалону МАКС-2019 в Жуковському. “У президента напружений день. Вони в Жуковському подивляться експозицію форуму і, звичайно ж, проведуть двосторонні переговори”, – повідомив журналістам прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Президента Туреччини цікавить ситуація в сирійському Ідлібі. Заради обговорення цієї теми не по телефону, а особисто Ердоган і летить в Росію.

“В Ідлібі тривають порушення перемир’я з боку сирійського режиму. Два дні тому це питання ми обговорили з президентом Путіним по телефону. Завтра їду до Росії з делегацією. І там ще раз ми обговорюємо з Путіним цю проблему. Сподіваюся, вона буде вирішена”, – говорив Ердоган напередодні вильоту.

Генштаб Збройних сил Сирії оголосив 23 серпня про звільнення міста Хан-Шейхун і ряду сіл на півночі провінції Хама і намір продовжити просування військ далі на північ до звільнення всієї території країни.

Телефонна розмова Путіна і Ердогана відбувся тоді ж – 23 серпня з ініціативи Анкари. У Кремлі відзначили, що лідери домовилися активізувати спільні зусилля в Ідлібі, щоб усунути терористичну загрозу і забезпечити виконання Сочинського меморандуму від 17 вересня 2018 року.

Поділитись