Ердоган обговорить з урядом рішення “зернового питання”

Ердоган обговорить з урядом рішення “зернового питання”

Президент Туреччини Тайіп Ердоган обговорить у понеділок з урядом “дорожню карту” щодо вирішення “зернового питання”, повідомив Держтелеканал TRT Haber.


Раніше у Стамбулі відбулися переговори військових делегацій Туреччини, Росії, України та делегації ООН щодо врегулювання “зернового питання”. За їхніми підсумками міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що досягнуто домовленості про створення координаційного центру у Стамбулі, наступного тижня українська та російська делегації знову зустрінуться у Туреччині для обговорення “зернового питання”.

“Зовнішня політика також входить до числа важливих пунктів порядку денного засідання кабінету міністрів. Будуть оцінені дипломатичні контакти для вирішення зернової кризи, спричиненої російсько-українською війною. Дорожню карту, яку необхідно слідувати у цьому відношенні, буде розглянуто”, – передав телеканал.

Як зазначало раніше джерело, знайоме із ситуацією, попередня дата нової зустрічі делегацій Туреччини, РФ, України та ООН з “зернового питання” – 20-21 липня, суттєвих перешкод для підписання угоди щодо виведення суден із зерном у Чорному морі немає, залишилися технічні деталі. За його словами, угода щодо “зернового питання” передбачає створення зони безпеки для перевірки суден поблизу українських вод, а не в самих портах, контроль судів планується здійснити спільними зусиллями Туреччини та ООН.

Поділитись