У Туреччині розгорнули кампанію з виходу країни з НАТО

У Туреччині розгорнули кампанію з виходу країни з НАТО

Партія “Ватан” (“Батьківщина”) проводить у великих містах Туреччини масштабну кампанію з виходу країни з НАТО, повідомляють ЗМІ.

“Ватан” планує запропонувати уряду вийти з альянсу. Aydinlik пише, що кампанія “Вийдемо з НАТО!” була зустрінута «з інтересом з боку всіх верств суспільства». Як стверджує видання, «акцію підтримали городяни, які підійшли до столів для підписів, встановлених на міських та районних площах». «У розмові з газетою керівники відділів партії Vatan у Стамбулі, Ескішехірі та Айдині сказали, що підтримка кампанії відображає вимоги людей», – наводить ЗМІ текст статті.

Нагадаємо, «Ватан» не представлена ​​у парламенті Туреччини. Приєднання Швеції та Фінляндії до Північноатлантичного альянсу гальмувалося через позицію Туреччини.

У вівторок у НАТО заявили, що альянс зміг домовитися з Туреччиною щодо вступу до складу військового блоку Швеції та Фінляндії. Однак турецький президент Тайіп Ердоган заявив, що Швеція обіцяла видати Анкарі 73 людини, причетних до терористичної діяльності, і що якщо Швеція «спробує затягнути реалізацію взятих зобов’язань або лицемірити», Туреччина «повернеться до початкової позиції щодо розширення НАТО».

Поділитись