Епіфаній розповів про особисту зустріч з Володимиром Зеленським

Епіфаній розповів про особисту зустріч з Володимиром Зеленським

Блаженнійший митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній у програмі “Княжицький” зявив, що буде підтримувати новообраного Президента України Володимира Зеленського “у конструктивних діях”.

Про це повідомляє espreso.tv.

“Я мав першу особисту зустріч з новообраним президентом Володимиром Зеленським. Він на мене справив досить позитивне враження як людина. Він отримав великий вотум довіри українського суспільства, яке багато від нього очікує. Ми говорили про те, що будемо надалі співпрацювати. Ми як Українська церква будемо підтримувати і президента, і українську державу в конструктивних діях. В усьому, що буде стосуватися єдності і розбудови Української держави, ми будемо працювати як партнери. Я вірю, що ми надалі будемо робити все задля того, щоб ці стосунки зберігалися добрими”, – розповів Епіфаній.

Також він зазначив, що головним викликом є збереження української державності. Якщо ми збережемо Українську державу, то далі ми можемо говорити про добробут. Тож найперше мусимо зберегти свою незалежність, адже бачимо, що агресор намагається нас поневолити. Найперше – фізично, і це йому не вдається, бо ми зуміли на сході України відстояти нашу територіальну цілісність, ми творили потужну армію, ми дбаємо про мову, об’єднали Українську православну церкву. І ми повинні зберегти все те, що було зроблено за часів незалежності України.

“Зараз ми бачимо певні негативні меседжі з боку північного сусіда, який прагне розділити нас зсередини. Це ми прекрасно бачили під час виборів. Вибори мають властивість роз’єднувати. Але українці мають зрозуміти, що вибори завершилися, обрано главу, і надалі ми повинні як єдина нація дбати про свої інтереси, про збереження української державності. І якщо ми будемо мати єдину державу, то в цій державі ми зможемо говорити про реформи, дбати про благополуччя українського народу”, – сказав Епіфаній.

Поділитись