Енергетична безпека Європи залежатиме від Німеччини, як основного газового хаба

Енергетична безпека Європи залежатиме від Німеччини, як основного газового хаба

Канцлер ФРН Ангела Меркель «розвела» Україну в питанні підтримки будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

Таку заяву в ефірі телеканалу зробив український економіст Юрій Атаманюк. Він вважає, що Меркель заслуговує найкращих оцінок з боку німецького народу, оскільки вона «забрала» у «поганих українців» весь транзит газу.

Експерт зазначив, що енергетична безпека Європи тепер буде залежати саме від Німеччини, як основного газового хаба. Це дозволило німецькій державі також забезпечити зростання своєї промисловості, вказав Атаманюк.

За його словами, Київ в свою чергу, отримав тільки ряд траншей під високі відсотки, відтік робочої сили і звалилася промисловість.

Він також заявив, що в той же час Меркель, як сильний дипломат, вважається «миротворцем для України і другом українського народу».

«Тобто розвели <…> за класикою ось повністю», – уклав Атаманюк.

20 серпня Меркель приїде в Москву на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Деталей зустрічі поки немає, але в Кремлі повідомили, що політики обговорять двосторонні відносини, міжнародну і регіональну порядку.

Через два дні канцлер відвідає Київ, щоб обговорити з Зеленським гарантії щодо продовження газового транзиту через територію України після запуску «Північного потоку – 2».

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що у київської влади є стратегія енергетичної безпеки щодо забезпечення країни газом після запуску «Північного потоку – 2».

Поділитись