Емір Катара достроково залишив Чехію через невдалі переговори

Емір Катара достроково залишив Чехію через невдалі переговори

Емір Катара, шейх Тамім бен Хамад Аль Тані залишив Чехію, «здивувавши дипломатів», – у нього була запланована програма на 6 та 7 жовтня.

Про це повідомляє Deník N із посиланням на чотири джерела серед дипломатів та в урядовому апараті. За даними видання, емір висунув вимоги, які чеська дипломатія “не могла задовольнити”.

5 жовтня Аль Тані прибув до Чехії з офіційним візитом, який мав бути «як мінімум до четверга». Він провів переговори з президентом Мілошем Земаном та прем’єр-міністром Петром Фіалою. У Чехії наголошували, що шукають надійних постачальників зрідженого газу.

6 та 7 жовтня емір планував бути присутнім на зустрічах з главами держав у рамках неформального саміту, який Чехія як країна, яка головує в ЄС, організує у Празі.

Емір нібито заявив, що хоче стати офіційним учасником празького саміту та відвідати гала-вечерю для приблизно п’ятдесяти державних діячів. Глава зовнішньополітичного відділу апарату президента Рудольф Йіндрак заявив, що Брюссель не погодився на участь еміру у саміті.

За словами джерел Deník N, чеська дипломатія хотіла піти назустріч еміру, але задовольнити його вимоги було неможливо – потрібна була згода інших учасників саміту.

Поділитись