Експерти пророкують дефолт в США у вересні

Експерти пророкують дефолт в США у вересні

У доповіді американського Центру двопартійної політики йдеться, що такий ризик існує через більш низький рівень податкових надходжень.

Дана оцінка міститься в опублікованому аналітичному звіті Центру двопартійної політики, який дотримується центристської орієнтації.

Згідно з прогнозами фахівців, “у першій половині вересня федеральний уряд більше не зможе платити за рахунками повністю і своєчасно”. Автори документа підкреслюють, що вашингтонська адміністрація повинна найближчим часом активізувати переговори з американським Конгресом для подальшого підвищення рівня держборгу.

Як пояснив відповідальний за питання економічної політики в центрі Шай Акабас, податкові надходження в бюджет США збільшилися всього на 2-3% замість очікуваних 5-6%. Два місяці тому експерти організації прогнозували, що дефолт може статися в жовтні.

Крім того, дефіцит бюджету досяг $ 746 млрд за перші дев’ять місяців 2019 фінансового року. Очікується, що цей показник буде дорівнює або навіть перевищить $ 1 трлн до кінця фінансового року. При цьому рівень доходів виріс на $ 69 млрд в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а федеральні витрати збільшилися на $ 208 млрд.

Нагадаємо, на даний момент держборг США становить близько $ 22 трлн. Як повідомляв на початку січня телеканал CNN, який проаналізував дані мінфіну США, за два роки президентства Дональда Трампа (з 20 січня 2017 року) він збільшився більш ніж на $ 2 трлн.

Фото Pixabay.

Поділитись