Екс-президента Вірменії Саргсяна викликали на допит

Екс-президента Вірменії Саргсяна викликали на допит

Колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна викликали на допит до антикорупційного комітету.

Про це у понеділок, 22 листопада, повідомив його адвокат Амрам Макінян. За його словами, Саргсян приїде на допит як обвинувачений.

— Щойно отримав оповіщення від начальника управління антикорупційного комітету Мушегяна, що другого президента Вірменії Сержа Саргсяна викликано на допит як обвинуваченого. Весь комізм ситуації полягає в тому, що протягом 3,5 років після вивчення свідчень Сільви (Амбарцумян) сьогодні вирішили, що вона дала хабар і Сержу Саргсяну, — написав адвокат на своїй сторінці у Facebook.

Макінян нагадав, що колишнього главу Вірменії допитували у справі про хабарництво ще два роки тому. Тоді він проходив у справі як свідок.

Амбарцумян фігурує і в іншій справі, якою проходить ще один екс-глава країни Роберт Кочарян. Підприємець звинуватила колишнього президента у використанні посадових повноважень. При цьому, за версією слідства, сама бізнесвумен передала Кочаряну хабар у розмірі близько 3 мільйонів доларів.

Кримінальне переслідування щодо Кочаряна припинилося на початку квітня 2021 року. При цьому міра покарання у вигляді застави у розмірі понад 4 мільйони доларів залишилася незмінною.

28 липня 2018 року суд заарештував екс-президента Вірменії Роберта Кочаряна. Роберт Седракович Кочарян був президентом Республіки Вірменія з 1998 до 2008 року.

Поділитись