Джуліану Ассанжу повідомили про нове обвинувачення

Джуліану Ассанжу повідомили про нове обвинувачення

Міністерство юстиції США повідомило про винесення нового обвинувального висновку щодо засновника організації WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

“Федеральне велике журі винесло другий обвинувальний висновок у відношенні засновника організації WikiLeaks Джуліана Ассанжа, в якому містяться звинувачення, що стосуються передбачуваної ролі Ассанжа в одному з найбільших зломів секретної інформації в історії США”, – йдеться в прес-релізі, опублікованому на сайті американського відомства.

“Новий обвинувальний висновок не містить додаткових звинувачень до попереднього обвинувального висновку з 18 пунктів, пред’явленим Ассанжу в травні 2019 року. Однак воно [нове звинувачення] розширює масштаб змови, яка існувала навколо передбачуваних зломів комп’ютерів, в яких раніше звинувачувався Ассанж”, – наголошується в тексті. Мова, зокрема, йде про зв’язки Ассанжа з хакерською групою Anonymous.

Мін’юст Сполучених Штатів висунув щодо австралійця 18 кримінальних звинувачень. Його, зокрема, звинувачують у злочинах, пов’язаних з найбільшим в історії США випадком розкриття секретної інформації. За всіма висунутими звинуваченнями Ассанжу в сукупності загрожує до 175 років тюремного ув’язнення.

Поділитись