Джонсон залишив резиденцію прем’єра на Даунінг-стріт

Джонсон залишив резиденцію прем’єра на Даунінг-стріт

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який іде у відставку, залишив резиденцію на Даунінг-стріт у супроводі своєї дружини Керрі Джонсон.

Незадовго до цього він виступив з останньою промовою як лідер країни, в якій заявив про підтримку глави британського МЗС Ліз Трасс, яка змінить його на посаді прем’єра. Джонсон також закликав консерваторів відкласти всі розбіжності та об’єднатися навколо неї.

Ліз Трасс була обрана минулого понеділка головою Консервативної партії Великобританії, у вівторок вона стане прем’єр-міністром країни.

Вона набрала 81,3 тисяч голосів, таким чином обігнавши екс-міністра фінансів Ріші Сунака, який отримав 60,4 тисяч голосів.

Трас стане 15-м прем’єром для нинішньої королеви та третьою жінкою на цій посаді. До неї прем’єрами Британії були Маргарет Тетчер (1979-1990) та Тереза ​​Мей (2016-2019).

Трасс вперше виступить з промовою прем’єр-міністром перед резиденцією на Даунінг-стріт. Однак через прогнозовану зливу Трасс може виступити і всередині резиденції. Цього ж дня, як очікується, Трасс затвердить склад нового кабінету міністрів.

Поділитись