Домовленості з республіканцями запобігли дефолту в США – Байден

Домовленості з республіканцями запобігли дефолту в США – Байден

У результаті угоди між Білим домом та республіканцями Палати представників Конгресу США було досягнуто важливих домовленостей, що запобігають можливому катастрофічному дефолту та економічної рецесії в країні.

Про це заявив американський президент Джо Байден у письмовому повідомленні, поширеному в суботу. Він зазначив, що угода є компромісом, сприятливим для обох сторін.

Байден підкреслив, що ця угода є гарною новиною для американського народу, оскільки вона запобігає катастрофічному дефолту, який міг би призвести до економічної рецесії, збитків для пенсійних рахунків та втрати мільйонів робочих місць. Він також зазначив, що домовленості є важливим кроком уперед, що скорочує витрати, але захищає важливі програми для працюючих людей та забезпечує зростання економіки для всіх. Байден наголосив, що угода також захищає ключові пріоритети та досягнення демократів у законодавчій сфері.

Згідно з повідомленням, групи переговорників з Білого дому та конгресменів-республіканців завершать роботу над текстом законопроекту, який буде направлено до Палати представників та Сенату США. Байден наполегливо закликає обидві палати прийняти угоду якнайшвидше. Голосування в Палаті представників планується на 31 травня, після чого документ буде схвалено Сенатом і відправлено на підпис президенту.

Згідно з інформацією від агентства Reuters, в рамках досягнутої угоди стеля держборгу буде підвищена на два роки. Усі не пов’язані з обороною витрати залишаться на рівні фінансового року 2023 та у 2024-2025 роках. Згідно з The Washington Post, оборонні витрати буде збільшено у цей період. Після 2025 року обмеження на бюджет скасовуються.

Поділитись