Додон назвав наслідки спроби скасувати підсумки виборів у Гагаузії

Додон назвав наслідки спроби скасувати підсумки виборів у Гагаузії

Колишній президент Молдови та голова Соціалістичної партії Ігор Додон назвав свавіллям влади захоплення молдовським спецназом виборчих списків у Гагаузії.

Політик вважає, що подібне свавілля центральної влади створює вкрай небезпечний прецедент, оскільки є тиском і на Гагаузьку автономію, і на всіх виборців, які голосували на виборах її голови.

Додон наголосив, що ніхто з кандидатів на посаду голови автономії не звертався до ЦВК чи до суду через незгоду з голосуванням. Екс-президент зазначив, що представники правлячої в Молдавії партії «Дія та солідарність» взагалі не брали участі у виборах у Гагаузії, оскільки навіть не розраховували на підтримку населення. Але при цьому президент Майя Санду та прем’єр-міністр Дорін Речан заявляють про порушення та стверджують про необхідність скасування результатів виборів.

Додон назвав дії спецназу «масками-шоу» і підкреслив, що таке наочно демонструє справжню особу диктаторського режиму в Кишиневі. На його думку, влада потрапила у складну ситуацію, коли після того, що вона «натворила в Гагаузії», будь-яке рішення для них буде поганим. Він зазначив, що якщо влада скасує результати минулих виборів у Гагаузії, то це буде їх «ще гірше».

Раніше повідомлялося, що молдавський спецназ забрав із будівлі суду в Гагаузії коробки з виборчими листами, які містили списки виборців. Влада Молдови підозрює, що серед тих, хто голосував «є люди, які знаходяться за межами Республіки Молдова, і навіть померлі люди».

Поділитись