Колишній президент Молдови Додон заявив, що населення втричі переплачує за газ

Колишній президент Молдови Додон заявив, що населення втричі переплачує за газ

Колишній президент Молдови Ігор Додон вважає, що нинішня влада в країні навмисно завищує ціну на газ, щоб перед виборами знизити її і задобрити виборців.

Він пояснив, що тариф на газ у країні, враховуючи ціну на біржах, має бути близько 10 леїв, а громадяни платять утричі дорожче. Колишній президент Молдови впевнений, що уряд спеціально не знижує ціни на газ, оскільки хоче використати цей козир перед виборами.

«Влада хоче сформувати так звану «подушку безпеки», додатковий прибуток для «Молдовагазу», щоб восени, перед місцевими виборами, знизити тариф на газ і представити це як своє досягнення — за наш рахунок», — вважає Додон.

За його словами, взимку громадяни платили за газ тричі: виплачували податки, компенсували взятий на газ кредит, а також витрачалися безпосередньо на паливо, що споживається.

Агентство нагадує, що зараз у Молдові діє режим НП, оголошений зокрема через енергетичну кризу у зв’язку з дефіцитом газу та стрибком цін на енергоресурси.

Раніше повідомлялося, що майже 60% мешканців Молдови хочуть робочої поїздки президента Майї Санду до Росії для укладання договору про нижчу ціну на газ.

Поділитись