Директор Федерального бюро в’язниць США піде з посади через критику

Директор Федерального бюро в’язниць США піде з посади через критику

Директор Федерального бюро в’язниць США Майкл Карвахаль оголосив про звільнення з поста після тиску і критики, що тривають протягом декількох місяців, в його бік.

Про це повідомив у четвер, 6 січня, телеканал CNN.

“Після 30 років служби у Федеральному бюро в’язниць (BOP) Майкл Карвахаль цього тижня повідомив керівництво міністерства юстиції про свої плани піти на пенсію”, – передає телеканал повідомлення, поширене серед співробітників бюро.

Також із нього випливає, що Карвахаль продовжить керувати відомством до того моменту, коли буде оголошено його наступника.

За даними CNN, роботу бюро під керівництвом Карвахаля критикували американські законодавці від обох партій.

Телеканал передає, що директор бюро розпочав свою 30-річну кар’єру в 1992 році як тюремний наглядач у Техасі. Карвахаль був призначений директором ВР у лютому 2020 року, у розпал пандемії коронавірусу.

Тоді Центри США з контролю та профілактики захворювань заявили, що люди у в’язницях зазнають «вищого ризику» зараження вірусом через нездатність до соціальної дистанції та можливість того, що співробітники або відвідувачі принесуть вірус до закладу.

Дії Карвахаля у зв’язку з пандемією зазнали різкої критики з боку законодавців. У листопаді 2021 року сенатор-демократ Дік Дурбін з Іллінойсу закликав генерального прокурора Мерріка Гарланда звільнити Карвахаля з цілої низки причин, включаючи його нездатність «захистити персонал BOP та співкамерників від пандемії COVID-19».

The New York Times додає, що його перебування на посаді супроводжувалося кризами, у тому числі чергою смертей ув’язнених, пагонів та хронічної нестачі кадрів.

Раніше, 4 січня, повідомлялося, що спікер палати представників США Ненсі Пелосі піде у відставку наприкінці 2022 року. Новим спікером палати представників стане, найімовірніше, демократ із Нью-Йорка Хакім Джефріс, якого вважають головним кандидатом на цю посаду.

Поділитись