Десятки мільйонів людей в усьому світі опиняться за межею бідності через коронавірус

Десятки мільйонів людей в усьому світі опиняться за межею бідності через коронавірус

Десятки мільйонів людей в усьому світі можуть опинитися за межею бідності через пандемію коронавірусу, про це заявив глава Світового банку Девід Малпасс.

За оцінками банку, в крайній бідності можуть опинитися до 60 мільйонів чоловік, що зведе до нуля досягнення за останніх трьох років.

“Наші прогнози показують глибоку рецесію”, – сказав Малпасс в ході телеконференції. За його словами, мільйони людей в світі втратили робочі місця і засобів до існування, а системи охорони здоров’я перебувають під величезним тиском. Для того, щоб повернути зростання, необхідно швидко і гнучко реагувати на надзвичайну ситуацію в охороні здоров’я, зміцнювати економіку і підтримувати приватний сектор і бідні верстви населення.

Банк зобов’язався видати протягом 15 місяців кредитів на 160 мільйонів доларів в 100 країнах, в яких проживає 70% світового населення. З них 39 країн – на африканському континенті.

При цьому він заявив, що зусиль, що вживаються тільки Світовим банком, недостатньо і закликав країни-кредитори підтримати ініціативу “великої двадцятки”, яка раніше оголосила мораторій на виплати боргів поруч країн, що розвиваються.

Раніше економісти ООН повідомляли, що світ чекає скорочення економіки на 3,2% – протягом наступних двох років може бути втрачено близько 8,5 трильйона доларів доходів. За прогнозами організації, від наслідків пандемії коронавірусу до кінця 2020 року в світі голодуватиме близько 130 мільйонів чоловік. Для підтримки соціально-економічного відновлення країн після пандемії ООН розробила дорожню карту, в якій прописала основні напрямки роботи.

Поділитись