Держдеп США оголосив про початок евакуації сімей дипломатів з України

Держдеп США оголосив про початок евакуації сімей дипломатів з України

Держдепартамент США розпорядився розпочати добровільний від’їзд частини американського дипломатичного персоналу, а також членів сімей дипломатів із посольства в Україні, йдеться у заяві американського зовнішньополітичного відомства.

23 січня 2022 року Держдепартамент санкціонував добровільний від’їзд найманих співробітників США і розпорядився про від’їзд відповідних членів сімей з посольства в Києві через загрозу воєнних дій з боку Росії, — йдеться в заяві.

У Держдепі уточнили, що рекомендують громадянам США в Україні вже зараз розглянути варіанти від’їзду, використовуючи комерційні або часті транспортні засоби.

Раніше кореспондент CNN повідомив, що посольство США у Києві попросило Держдепартамент країни дозволити сім’ям з дітьми та техперсоналу виїхати з України. Вашингтон нібито почне евакуацію диппредставництва наступного тижня.

У свою чергу журналіст телеканалу Fox News Лукас Томлінсон написав у Twitter із посиланням на неназваних чиновників США, що екстрене вивезення сімей працівників дипмісії розпочнеться 24 січня.

У Держдепі повідомляли, що поки що не ухвалили рішення про евакуацію сімей співробітників американського посольства з України. У разі прийняття такого рішення американським громадянам не варто розраховувати на рейси, що спонсоруються урядом, а користуватися комерційними авіалініями.

Поділитись