Денис Шмигаль: Україна вийшла на плато по COVID-19

Денис Шмигаль: Україна вийшла на плато по COVID-19

Прем’єр України Денис Шмигаль заявив, що “карантин вихідного дня” дозволив вийти на плато по захворюваності COVID-19 в країні.


У країні з 14 по 30 листопада діяв “карантин вихідного дня”. На вихідних дозволялося працювати продуктовими магазинами, заправкам, аптекам, СТО, поштою і банкам. Влада ряду міст відмовилися виконувати умови карантину.

“Карантин вихідного дня? Ми розробили самі. Це фактично був український продукт, ми його прорахували, на сьогоднішній день їм починають користуватися європейські країни. Він не був покликаний зменшити рівень захворюваності, його завдання – стабілізувати цей рівень. Щоб ми могли протягнути до кінця грудня – початку січня, коли можна без шкоди для економіки ввести більш жорсткі карантинні обмеження”, – сказав Шмигаль в інтерв’ю виданню “Українська правда”.

Прем’єр України визнав, що в результаті вжитих заходів “постраждали найбільше сфера обслуговування і сфера розваг, де задіяна велика кількість людей і робочих місць”.

За останніми даними МОЗ, за весь час пандемії в Україні COVID-19 виявили у 858 714 осіб, 12 585 – за минулу добу, одужали 465 021 хворих.

Поділитись