ДБР затримало військовослужбовця за розкрадання продуктів

ДБР затримало військовослужбовця за розкрадання продуктів

ДБР затримало військовослужбовця за розкрадання продуктів, призначених для пацієнтів військового госпіталю. Про це повідомляє ДБР сьогодня,1 0серпня.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, затримали та повідомили про підозру тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника однієї з військових медичних установ. Військовослужбовець підозрюється у привласненні військового майна, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 КК України).

“Слідством встановлено, що молодший лейтенант, погрожуючи заходами дисциплінарного впливу, віддавав підлеглим незаконні накази отримувати зі складу військової частини продукти харчування для їдальні госпіталю у меншій кількості, ніж встановлено нормами. У подальшому штучно створений надлишок продуктів вивозився за межі військової частини та збувався у торгівельних закладах. 8 серпня  під час реалізації продуктів харчування у одному із магазинів у Старобільському районі Луганської області слідчі ДБР затримали військовослужбовця в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У ході обшуку виявлено та вилучено продукти харчування, які ймовірно належать військовому госпіталю (зокрема, свіжоморожені м’ясо та риба, фасоване вершкове масло, тушкована яловичина, сир, сік, цитрусові, йогурти, печиво та інші продукти)”, – йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Луганського гарнізону. Оперативний супровід – ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Поділитись