Дар’ївський міст, що веде до Херсона, отримав ще більше пошкоджень

Дар’ївський міст, що веде до Херсона, отримав ще більше пошкоджень

Дар’ївський міст, що веде до Херсона, отримав ще більше пошкоджень – уже відсутня частина прольоту.

Нові супутникові знімки Дар’євського мосту демонструють, що споруда через річку Інгулець, яка веде у бік Херсона, отримала ще більше пошкоджень, що загрожують не лише його закриття, а й руйнуванню. Один із прольотів мосту перебуває у вельми критичному стані, про що свідчить відсутність фрагмента дорожнього полотна та частини прольоту.

Якщо 30 липня та 7 серпня міст був досить сильно пошкоджений, але рух по споруді був порівняно безпечним, то на знімку від 29 серпня можна помітити, що шматок моста, що становить близько чверті ширини прольоту споруди, фактично відсутній. З урахуванням того, що раніше міст вже отримав пошкодження, ризик обвалення прольоту є дуже серйозним, особливо при транспортуванні важкої техніки, в тому числі і військової.

За яких саме обставин міст через Інгулець отримав додаткові пошкодження – невідомо, оскільки жодних офіційних заяв на цей рахунок поки що немає, проте раніше стало відомо про те, що ЗСУ наполегливо завдають ударів по мостах, що ведуть у Херсон, використовуючи для цього РСЗВ Himars і, мабуть, важку артилерію.

Поділитись