Данилюк озвучив теми переговорів Зеленського і Трампа

Данилюк озвучив теми переговорів Зеленського і Трампа

На зустрічі президента України Володимира Зеленського та американського лідера Дональда Трампа буде підніматися тема ситуації на сході нашої країни.

Про це сказав журналістам секретар РНБО України Олександр Данилюк, повідомляє «УНН».

“США є стратегічним партнером, який підтримує Україну в наших реформах щодо посилення нашого сектора оборони і безпеки. Яку роль? Це один з найважливіших партнерів для України. Тому, звичайно, питання стабілізації на Сході, припинення війни також будуть обговорюватися між нашими президентами … Ми зараз очікуємо зустрічі з президентом Трампом, де ми будемо обговорювати перелік питань, важливих зараз в нашому міжнародному співробітництві. Робота і так йде, але Президенти повинні зустрітися, щоб дати поштовх цій співпраці, і, можливо, це додасть певний поштовх в інших питаннях”, – зазначив секретар РНБО.

За його словами, Україна зацікавлена ​​в якісній зустрічі Зеленського і Трампа, а на це потрібен час: “Червоні лінії ми давно визначили: суверенітет України повинен поважатися, ми не будемо йти на умови, які послаблюють Україну. Це головна червона лінія. Можливо, вона не так яскраво виражена, але в переговорах її дуже просто дотримуватися. У нас є розуміння: якщо не захищати наші інтереси, йти на якісь поступки, то на наступному кроці ми побачимо, що ми програємо в цьому”.

Колаж Газета.ru

Поділитись