Cлужба розвідки Греції прослуховувала телефони міністрів, депутатів та прокурорів

Cлужба розвідки Греції прослуховувала телефони міністрів, депутатів та прокурорів

Національна служба розвідки Греції займалася прослуховуванням телефонів міністрів, генеральних секретарів відомств та радників міністрів, парламентаріїв, прокурорів, підприємців та телеведучих.

Черговий список осіб, за якими велося стеження, опублікувала грецька газета Documento.

За даними видання, стеження велося за допомогою нелегального програмного забезпечення Predator. Серед осіб, яких прослуховували спецслужби, йдеться у матеріалі, офіційний представник уряду Іоанніс Іконому, міністр освіти та культів Нікі Керамеос, депутат партії “Рух змін” Андреас Ловердос, керівник прокуратури з економічних справ Христос Бардакіс, прокурор Василики Влаху, колишній начальник поліції Греції, а нині генсекретар міністерства у справах захисту громадян Міхаліс Карамалакіс, генеральний секретар парламенту Йоргос Мілонакіс та його дружина. Загалом у списку 33 імені, у тому числі політики, журналісти та викладачі університетів.

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс раніше відмовився проводити дострокові вибори через рішення Верховного суду провести розслідування скандалу із прослуховуванням відомих політиків та журналістів.

Поділитись