Ціна нафти Brent виросла на 5 відсотків після блокування Суецького каналу

Ціна нафти Brent виросла на 5 відсотків після блокування Суецького каналу

Блокування руху в Суецькому каналі в Єгипті через що сів на мілину контейнеровоза стала причиною подорожчання нафти марки Brent на 5,13%.

Про це повідомляє РБК з посиланням на даних лондонській біржі ICE. Так вартість травневого ф’ючерсу на піку в середу, 24 березня, склала $ 63,91, пізніше ціна знизилася до $ 63,38.

Вранці в середу на півдні Суецького каналу один з найбільших в своєму класі контейнеровозів Ever Given під прапором Панами сів на мілину і повністю перекрив рух більш ніж 150 судам.

При цьому через зупинку руху в каналі, у його південного входу зупинилися суду, на яких було приблизно 10 млн барелів сирої нафти і нафтопродуктів. За оцінками аналітичної компанії TankerTrackers, 2,6 млн барелів з них – це нафта з Росії. Загальна вартість російської нафти, що застрягла в результаті інциденту, може скласти $ 160 млн.

Через кілька годин після інциденту кільком буксирів вдалося частково зрушити з місця контейнеровоз і прохід по фарватеру був звільнений, повідомила регіональна компанія портових послуг Gulf Authority Company з посиланням на джерело в Управлінні Суецького каналу.

Поділитись