У міноборони ФРН попередили про нову військову загрозу з Росії

У міноборони ФРН попередили про нову військову загрозу з Росії

У міноборони Німеччини попередили про зростаючу загрозу через нові військових можливостей Росії і Китаю, повідомляє видання Welt am Sonntag.

За даними видання, яке посилається на внутрішній документ військового відомства, в ФРН стурбовані зростаючою загрозою того, що Росія має на меті «дестабілізувати і послабити НАТО». Китаю приписується прагнення «сформувати міжнародний порядок відповідно до своїх інтересів».

У документі говориться, що в ФРН стурбоване впровадженням РФ високоточних гіперзвукових ракет дальньої дії, а також інвестиції в «пріоритетну модернізацію ядерного потенціалу». Так, стверджується, що РФ має 6375 ядерних боєголовки.

Серед сильних сторін РФ названі збройні сили, які «здатні за короткий час на певній території домогтися переваги». Серед слабких – обмежені можливості на море і брак ударних безпілотників.

Раніше колишній командувач сухопутними військами Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак описав можливий сценарій бойових дій в Калінінградській області за участю військ НАТО.

Поділитись