Через заворушення в Іраку вже загинули 104 людини

Через заворушення в Іраку вже загинули 104 людини

Щонайменше 104 людини загинули і понад 6 тисяч постраждали в результаті заворушень і зіткнень в Іраку.

Такі дані, як передає телеканал Al Arabiya, навів на прес-конференції офіційний представник міністерства внутрішніх справ генерал-майор Саад Маан.

За його словами, жертвами сутичок стали вісім співробітників силових структур, поранення отримали понад 1,2 тисяч. При цьому генерал-майор заявив, що між мітингувальниками і силами безпеки зіткнень не було, а урядові сили цілеспрямовано не відкривали вогонь по учасниках акцій.

У нападах на них Маан звинуватив деяких “зловмисників”. “Зараз ми продовжуємо розслідування, щоб встановити особи тих, хто стояв за атаками на демонстрантів, включаючи снайперів”, – зазначив він, засудивши погроми в офісах низки місцевих і іноземних ЗМІ, в тому числі телеканалів Al Arabiya і Al Hadath, і пообіцявши виявити відповідальних і за ці вилазки.

Представник МВС також повідомив, що менш ніж за тиждень заворушень в Іраку були спалені понад 50 громадських будівель і вісім офісів різних партій. У свою чергу, як запевнили представники командування спільними операціями ЗС країни, силовики будуть і надалі захищати дипломатичні місії і держустанови.

З 1 жовтня в різних районах Іраку почалися антиурядові виступи в знак протесту проти поганих умов життя і корупції, ці мітинги швидко переросли в заворушення. Найбільш запеклі зіткнення відбувалися в Багдаді, а також в південних провінціях.

Фото EPA-EFE.

Поділитись