Через російський підводний човен «Тамбов» звільнили британських моряків

Через російський підводний човен «Тамбов» звільнили британських моряків

За вченнями кораблів НАТО 1996 року в Атлантичному океані успішно стежив російський атомний підводний човен «Тамбов» проекту 671 РТМК.

Незважаючи на те, що маневри альянсу були протичовновими, наш човен вони не змогли виявити і не підозрювали про його присутність рівно доти, доки екіпажу не довелося випливти. Одному з членів екіпажу стало погано, у нього почався перитоніт, і командир «Тамбова» вирішив попросити допомоги у британських кораблів.

Моряки альянсу були вкрай здивовані, що весь цей час під їх носом був підводний човен «Тамбов», причому спочатку вони прийняли його за субмарину 3-го покоління. Хоча насправді вона належить до другого. Але допомогу російському підводнику британці надали, що також є безпрецедентним випадком. Про це в ефірі «Військового приймання» розповів командир великого атомного підводного човна «Тамбов» Сергій Царьов.

«Під час перебування підводного човна в районі навчань НАТО кораблі альянсу не виявили наш підводний човен. Тільки тоді, коли ми спливли і звернулися до них за допомогою. Вони не знали про нашу присутність у цьому районі. Більше того, вони, коли ми спливли, прийняли наш човен за інший підводний човен типу “Щука-Б”. Але “Тамбов” – човен другого покоління”, – заявив Царьов.

Після цього випадку частина англійських воєначальників була зміщена зі своїх посад. Тим, хто залишився служити – міцно дісталося.

Поділитись