Британська розвідка вказала на чинник, який заважає російському наступу

Британська розвідка вказала на чинник, який заважає російському наступу

У розвідці Міністерства оборони Великої Британії вважають, що відсутність ротації мобілізованих у російській армії знижує їхній моральний дух. У такому стані бійці рф неспроможні до наступу.

Таку думку оприлюднило відомство в Twitter.

У зведенні нагадали, що сьогодні, 21 вересня, виповнюється річниця оголошення президентом Росії Володимиром Путіним указу про проведення «часткової мобілізації», в ході якої близько 300 тисяч російських резервістів були призвані на службу.

Зазначається, що 15 вересня голова комітету Держдуми РФ з оборони колишній генерал Андрій Картаполов підтвердив, що мобілізований особовий склад зобов’язаний нести службу на час «спеціальної військової операції». Він також наголосив, що ротація особового складу за межі оперативної зони під час служби неможлива, вказавши таким чином на сувору реальність на фронті.

За даними британської розвідки, відсутність регулярної ротації частин є одним із найважливіших чинників, які прияють низькому моральному духу росіян і посилюють нездатність російської армії проводити підготовку вищого рівня після вторгнення.

«Відсутність такої підготовки, швидше за все, посилює труднощі Росії у проведенні успішних складних наступальних операцій», — зазначають у Міноборони Британії.

Поділитись