Безпілотники Ірану не виправдовують надій, які на них покладала РФ

Безпілотники Ірану не виправдовують надій, які на них покладала РФ

Сьогоднішній звіт розвідки Міністерства оборони Великобританії був присвячений аналізу ефективності іранських безпілотників, які росія використовує у війні проти України.

Ось основні моменти:

▪️росія почала використовувати БПЛА виробництва Ірану принаймні з серпня цього року. В основному це дрони-камікадзе типу «Шахед-136».
▪️росія застосувала дрони такого типу під час масштабної хвилі авіаударів 10 жовтня. Як повідомляв раніше Генштаб ЗСУ, цього дня Росія запустила 86 безпілотників “Шахед-136”, близько 60% з яких було знищено в повітрі.
▪️Ці апарати літають на низьких швидкостях на малих висотах, що робить їх легкою мішенню для звичайних зенітних ракет. Водночас британська розвідка зазначає, що росія досягла певних успіхів у завданні ударів деякими з них.
▪️Незважаючи на заявлений радіус дії 2500 км, апарати Шахед-136 здатні нести лише невелику кількість вибухівки. Навряд чи вона зможе задовільно вирішити завдання удару в глибокий тил, для чого росія, ймовірно, мала намір їх використовувати.
▪️Враховуючи те, що російська бойова авіація тактичного рівня все ще дуже обмежена в операціях над українською територією, недостатні можливості для нанесення надійних, стабільних і точних ударів на оперативному рівні, очевидно, є одним із найслабших місць російської бойової спроможності в Україні.

Поділитись