Британський журналіст розповів, як насправді Європа і США ставляться до України

Британський журналіст розповів, як насправді Європа і США ставляться до України

Західні країни протягом останніх 30 років використовували Україну для досягнення власних цілей.

При цьому вони ставилися до неї з жахливою зневагою, як до імперіалістичної іграшки, заявив журналіст Райан Купер у статті, опублікованій журналом The Week.

Саме західні економісти та уряди, які під сильним впливом неоліберальної догми, провели масштабну приватизацію українських активів у перші пострадянські роки. Це призвело до економічної катастрофи та справжньої епідемії корупції, від якої країна поки що не оговталася, — наголосив Купер.

Автор також нагадав, що у 2014 році українські «організації та угруповання», підтримку яким надавав Захід, розпочали революцію, під час якої від влади усунули президента Віктора Януковича. Захід, знову ж таки, багато разів використав Київ, намагаючись вдарити по Росії, вважає журналіст.

Ця зарозумілість у поєднанні з некомпетентністю НАТО поширюється на ставлення до Росії та України. Заявленою метою створення Альянсу була протидія Радянському Союзу та стримування поширення міжнародного комунізму. Ні того, ні іншого вже 30 років не існує, проте НАТО продовжувало тупо розширюватися протягом 1990-х і 2000-х років, – написав Купер.

Він уточнив, що Москва має зрозумілі причини для занепокоєння через військову присутність Заходу в Україні, проте це нікому й на думку не спадало. А відправляти своїх військовослужбовців на захист України ні США, ні країни Західної Європи не бажають. Вони намагаються постійно підколювати, дратувати президента РФ Володимира Путіна, але страждати від наслідків буде Україна, упевнений автор публікації.

Раніше стало відомо, що американський літак-розвідник два дні тому провів перший політ над територією Східної України. Літак E-8 Joint STARS відноситься до авіаційного комплексу далекого спостереження та цілевказівки, призначеного для розпізнавання та класифікування наземних цілей у будь-який час доби.

Поділитись