Британія показала карту «вторгнення» Росії, що готується

Британія показала карту «вторгнення» Росії, що готується

Британське відомство у своєму офіційному Twitter-акаунті показало карту, на якій вказано напрямки руху «російських військових.

Опублікована схема називається “Можлива вісь вторгнення президента Путіна”. На ній зазначено, що сухопутні війська Росії «нападуть» на Дніпро та Київ: з боку Криму – вздовж Азовського узбережжя – та з території Білорусії. Це буде перша фаза «вторгнення» Росії в Україну. Другою фазою стане рух із Дніпра на Вінницю, а також із Криму у бік Одеси. У британському відомстві при цьому наголосили, що Росія зберігає «значну військову присутність» неподалік кордонів з Україною і може розпочати вторгнення будь-якої миті.

Західні ЗМІ почали розповсюджувати інформацію про можливий початок російського «вторгнення» у першій половині місяця. Президент США Джо Баден 12 лютого заявив, що Росія має намір розпочати наступ на Україну 16 лютого. Газета The Sun опублікувала статтю, в якій було названо точний час початку вторгнення: 4:00 за московським часом. Декілька офіційних осіб у Вашингтоні підтвердили заяву президента.

Поділитись