У ЛНР заявили, що Київ на зустрічі політгрупи не обговорював дорожню карту

У ЛНР заявили, що Київ на зустрічі політгрупи не обговорював дорожню карту

Представник Києва в політичній підгрупі контактної групи з врегулювання на Донбасі не обговорював дорожню карту, вимкнувши камеру.

Про це у вівторок повідомив “представник” так званої Луганської народної республіки (ЛНР) у підгрупі Родіон Мірошник.

“На засіданні політичної робочої групи, коли почали зачитувати текст проекту дорожньої карти з врегулювання, підготовлений самозваними республіками (ЛНР та ДНР), представник Києва у політичній групі Андрій Костін просто вимкнув камеру конференцзв’язку, щоб його раптом не запідозрили в обговоренні документа ЛДНР “, – написав він у Telegram-каналі.

За словами Мірошника, українській делегації надано право лише формально демонструвати свою участь у мінському процесі, але ні про що не домовлятися. “Установка настільки жорстка, що Костін з переляку змушений був навіть сховатись, щоб його не запідозрили у порушенні доручення”, – зазначив він.

Представник ЛНР пояснив також, що предметом обговорення в підгрупі вже рік є дорожня карта, в якій має бути відображено порядок взаємних кроків мирного врегулювання відповідно до “Мінська”. Документ після погодження у контактній групі має бути затверджений Верховною радою та “парламентами” ЛНР та ДНР.

“Оскільки такий крок може призвести до фіксації офіційної відповідальності українського парламенту за виконання мінських угод, української делегації і дана установка навіть не підходити до обговорення документа. Але як, якщо це доручення контактної групи?! А ось так – просто вимкнути камеру”, – констатував Мірошник, додавши, що висновок щодо позиції України має дати у середу координатор від ОБСЄ Сільві Берманн на зустрічі контактної групи.

У вівторок у режимі відеоконференції відбуваються засідання підгруп контактної групи з політичних, гуманітарних, економічних питань та питань безпеки. У середу планується засідання у режимі відеоконференції учасників контактної групи.

Поділитись