Росія не збирається ні на кого нападати, заявили у Кремлі

Росія не збирається ні на кого нападати, заявили у Кремлі

Росія не збирається ні на кого нападати і не виношує агресивних планів, невірно заявляти протилежне, заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.


Раніше голова управління розвідки українського міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю виданню Military Times заявив, що Росія готується до нападу на Україну. У свою чергу агентство Блумберг із посиланням на джерела повідомило, що розвідка США вважає, що Росія нібито планує вторгнення в Україну з трьох напрямків – з території Криму, з материкового кордону та через Білорусь, крім того, Москва нібито закликала “десятки тисяч” резервістів у “безпрецедентному для пострадянських часів масштабі”.

“Ми вже неодноразово заявляли на різних рівнях, що Росія не збирається ні на кого нападати. Росія не виношує жодних агресивних планів. І абсолютно неправильно заявляти про зворотне. І абсолютно неправильно будь-які переміщення збройних сил РФ по території нашої країни асоціювати з подібними планами. Це не так”, – сказав Пєсков журналістам у відповідь на питання, за яких умов Кремль припустився б застосування проти України і чи може він гарантувати, що цього не станеться.

Він зазначив, що американські та українські ЗМІ стверджують, що Росія готується до агресії проти України, а російська сторона стверджує, що Україна планує агресивні дії проти Донбасу, проти самопроголошених республік – ЛНР та ДНР, і це “нюанс, який потрібно розуміти і правильно це трактувати”.

Київ та західні держави останнім часом висловлюють стурбованість у зв’язку з нібито посиленням “агресивних дій” з боку Росії біля кордонів України. Зі свого боку, у Москві заявляють, що РФ переміщає війська в межах своєї території і на свій розсуд, і країна нікому не загрожувала і не загрожує.

Поділитись