Боррель зробив заяву через тісні зв’язки Росії та Туреччини

Боррель зробив заяву через тісні зв’язки Росії та Туреччини

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель висловив стурбованість через тісні економічні зв’язки Росії та Туреччини, пише T-Online, посилаючись на його лист до парламенту ЄС.

У ньому Боррель наголосив, що президент Туреччини Реджеп Ердоган не приєднується до санкцій щодо Росії, і це викликає занепокоєння у членів Євросоюзу.

Поглиблення економічних відносин між Туреччиною та Росією дає привід для великого занепокоєння. Політика Туреччини, що триває, «не приєднуватися до обмежувальних заходів ЄС проти Росії» також викликає занепокоєння, — цитують автори послання Глави ЄС парламенту.

Також Боррель зазначив, що між Туреччиною та Євросоюзом укладено митну спілку, яка дозволяє вільно переміщувати товари як для цивільних, так і для військових цілей. У зв’язку з цим він висловив сподівання, що Анкара не допомагає Москві обходити санкції, запроваджені країнами ЄС.

Раніше офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що Росії та Заходу слід досягти нових домовленостей щодо світопорядку, це дозволить усунути напруженість. Він також зазначив, що членство Туреччини в НАТО та її тісна взаємодія із Заходом не заважають Анкарі співпрацювати з Росією, Близьким Сходом, Африкою та Латинською Америкою. Водночас добрі відносини з РФ зовсім не означають наявності напруженості у зв’язках із США, наголосив Калин.

Поділитись