Бойовик ХАМАС вбив одного ізраїльтянина, ще чотирьох поранив під час нападу на Єрусалим

Бойовик ХАМАС вбив одного ізраїльтянина, ще чотирьох поранив під час нападу на Єрусалим

26-річний ізраїльтянин загинув після того, як бойовик ХАМАС здійснив обстріл у Старому місті Єрусалиму .

Про це повідомляє CNN.

Ім’я загиблого чоловіка – Еліяху Девід Кей, іммігрант з Південної Африки, який працював гідом у Стіни Плачу. Влада виправила вік жертви, про який повідомляли раніше.
Ще четверо людей – серед них чоловік, стан якого був описаний як важкий – отримали поранення в результаті інциденту, який стався в неділю вранці біля входу Ланцюгових воріт до мечеті Аль-Акса, також відомої як Храмова гора.
За словами поліції, нападника, який використовував саморобну автоматичну зброю, відому як Карло, поліцейські застрелили на місці події.
Міністр громадської безпеки Ізраїлю Омар Бар Лев заявив, що нападник був із району Шуафат у Східному Єрусалимі та був членом політичного крила ХАМАС.
ХАМАС опублікував заяву, в якій ідентифікував нападника як Фаді Абу Шкайдама, назвав його героїчним мучеником і назвав його місцевим лідером руху.
Зазначається, що напад був “реакцією на спроби осквернити мечеть Аль-Акса”.
Прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт сказав міністрам уряду, що молиться за одужання поранених, і доручив силам безпеки підготуватися до можливих «атак, що підражають».
«Ми повинні бути у підвищеній готовності та запобігти майбутнім атакам», – сказав він на початку щотижневого засідання Кабміну.
В окрему неділю поліція заявляє, що розглядає інцидент із ножовим ударом у місті Яффо як можливий тероризм.
67-річний чоловік отримав поранення середньої тяжкості, повідомили в поліції, після того, як невідомий отримав ножове поранення, який потім втік.
«Результати первинного розслідування підсилюють підозри, що воно проводилося з націоналістичних міркувань», – йдеться у пізнішому звіті поліції.
Чотири дні тому 16-річний палестинець був застрелений після нападу ножем на двох ізраїльських прикордонних поліцейських у Старому місті, повідомляє поліція.
Поділитись