Блінкен: світ вже не може відкладати заходи по боротьбі зі змінами клімату

Блінкен: світ вже не може відкладати заходи по боротьбі зі змінами клімату

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що світова спільнота більше не може відкладати реалізацію заходів по боротьбі зі змінами клімату.

«Ось чому важливо, щоб всі країни – зокрема, найбільші економіки – вносили свій внесок у це критично важливе десятиліття 2020-х, щоб вивести світ на траєкторію, що дозволяє утримувати рівень потепління в 1,5 градуса за Цельсієм в межах досяжності», – сказав він.

У понеділок Міжнародна група експертів з питань клімату ООН опублікувала доповідь, в якій стверджується, що якщо негайно почати скорочення викидів парникових газів, то підвищення середньої температури на планеті до 2050 року може скласти менше 1,5 градуса за Цельсієм.

Раніше вчені назвали фактор, з якого почнуться незворотні зміни клімату. Йдеться про танення льодовиків в Гренландії та Антарктиді, які спричинять за собою ланцюг глобальних подій. Танення льодів стане причиною охолодження теплих атлантичних течій, це призведе до зменшення кількості опадів в тропічному поясі, що в свою чергу перетворить ліси Амазонії в савану.

До цього генсек ООН Антоніу Гутерріш заявляв, що 2020 рік став «безпрецедентним періодом екстремальних погодних і кліматичних катаклізмів». Концентрація вуглекислого газу досягла нового максимального рівня, збільшившись на 148%.

Поділитись