Блінкен прокоментував можливість зустрічі Байдена та Путіна на G20

Блінкен прокоментував можливість зустрічі Байдена та Путіна на G20

США не планують організовувати зустріч глави США Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна на саміті G20, оскільки вважають, що їхній контакт був би «незмістовним».

Таку заяву зробив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє CBC. За його словами, у розмові двох лідерів навряд чи знайдеться місце для «змістовної дипломатії». В іншому випадку Вашингтон обов’язково провів би зустріч Байдена і Путіна, зазначив Блінкен. Проте зараз США не бачать у російської сторони бажання вести діалог, тож зустрічі лідерів США та Росії на саміті G20 не планується.

Державний секретар США додав, що військовий конфлікт в Україні має бути вирішено виключно шляхом мирних переговорів між Москвою та Києвом. Він вважає, що якщо Росія хоче встановити світ, то їй слід прямо говорити про це владі України.

Раніше офіційний представник Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що публікації ЗМІ про спроби адміністрації США не допустити навіть випадкової зустрічі президентів США та Росії на саміті G20 не відповідають дійсності.

До цього видання Politico випустило статтю про те, що Білий дім вживає заходів, які допоможуть Байдену уникнути випадкової зустрічі з Путіним у коридорі та під час зйомки групової фотографії лідерів.

Поділитись