Біля берегів Ізраїлю знайшли газове родовище

Біля берегів Ізраїлю знайшли газове родовище

Компанія Energean, яка веде розвідку газу біля берегів Ізраїлю, повідомила, що свердловина «Афіна», пробурена між родовищами «Каріш» та «Танін», дозволила виявити ще одне газове родовище, повідомляє newsru.co.il.

Дослідження підтвердили, що мінімальний обсяг нового родовища становить вісім мільярдів кубометрів газу. Однак дані розвідки дозволяють припустити, що запаси всієї ділянки «Оліпус», до якої належить і «Афіна», становлять на 50 мільярдів кубометрів більше. Зазначимо, що підтверджені запаси Ізраїлю становлять близько 800 мільярдів кубометрів.

«Ми раді повідомити про знахідку на свердловині «Афіна» та про потенціал ділянки «Олімпус». Ми розглядаємо стратегічні опції комерційного використання як родовища, так і всієї ділянки як на місцевому, так і на міжнародному ринку», — цитує видання Offshore Energy генерального директора компанії Матіоса Рігоса.

Попит на природний газ на європейському ринку значно зріс у зв’язку із прагненням багатьох держав Євросоюзу знайти заміну російським енергоносіям. Росія використовує енергетичну залежність як важіль зовнішньополітичного тиску ЄС.

Поділитись