Більше 50 військових США постраждали в ході ударів Ірану по військових базах в Іраку

Більше 50 військових США постраждали в ході ударів Ірану по військових базах в Іраку

В результаті нанесеного Тегераном в ніч на 8 січня удару по двом американським базам в Іраку п’ятдесят військовослужбовців отримали черепно-мозкові травми.

Про це йдеться у заяві офіційного представника Пентагону. Генерал-полковник Томас Кемпбелл відзначив, що число постраждалих може зрости.

Минулого тижня інший офіційний представник американського військового відомства Джонатан Хоффман сказав, що травми головного мозку діагностували у 34 військовослужбовців. При цьому раніше Дональд Трамп говорив, що в результаті обстрілу “ніхто не загинув і навіть не постраждав”.

Обстановка на Близькому Сході різко загострилася після здійсненого в ніч на 3 січня ракетного удару США в районі багдадського аеропорту, в результаті якого загинув командувач силами спеціального призначення “Аль-Кудс” Корпусу вартових ісламської революції (КВІР, елітні частини ЗС Ірану) генерал Касем Сулеймані. У відповідь Тегеран в ніч на 8 січня завдав ракетного удару по об’єктах в Іраку, які використовували американські військові: базі Айн-ель-Асад і аеропорту міста Ербілі.

Поділитись