Білий дім роз’яснив рекомендацію Держдепу не мандрувати в Україну

Білий дім роз’яснив рекомендацію Держдепу не мандрувати в Україну

Представник Білого дому Дженніфер Псакі роз’яснила, що рекомендацію Держдепартаменту громадянам США утриматися від поїздок в Україну було зроблено з метою «надати додаткові відомості» до наявних тез.


«Через COVID–19 рекомендація щодо відмови від поїздок в Україну діяла раніше, і вона залишається. Держдепартамент оновив її із згадкою про нарощування російських військових сил на кордоні з Україною лише для того, щоб дати додаткову інформацію», — зазначила Псакі у розмові з журналістами.

Офіційний представник адміністрації президента США наголосила, що «оновлена ​​рекомендація — це свідчення «прозорості» і «спроба дати вже наявну інформацію».

Проте на запитання представників ЗМІ, чи з’явилися у Вашингтона нові свідчення про ескалацію ситуації на кордоні з Україною, вона не відповіла.

Раніше в понеділок на сайті Держдепартаменту були опубліковані рекомендації для американців, яких закликають утриматися від поїздок в Україну через пандемію COVID-19, а також через нібито «зростаючу загрозу з боку Росії». Як уточнювалося у матеріалі, у Криму та Донбасі, які, на думку американської влади, є українською територією, «спостерігається підвищений ризик».

У заяві також зазначено, що Білий дім «обмежує поїздки держслужбовців до східних районів Донецької та Луганської областей та прилеглих регіонів».

Поділитись