Байден зробив заяву про вакцину для дітей від COVID-19

Байден зробив заяву про вакцину для дітей від COVID-19

Президент США Джо Байден назвав переломним моментом у боротьбі з новим коронавірусом схвалення федеральними Центрами з контролю та профілактики захворювань застосування препарату, виробленого американською компанією Pfizer та її німецьким партнером BioNTech, для вакцинації дітей від COVID-19 віком від 5 до 11 років.

Відповідну письмову заяву американського лідера поширив Білий дім.

“Сьогодні ми досягли переломного моменту в нашій боротьбі з COVID-19: схвалення безпечної, ефективної вакцини для дітей віком від 5 до 11 років. Це важливий крок вперед для нашої країни в нашій боротьбі за перемогу над вірусом”, – наголосив президент.

Він нагадав, що вашингтонська адміністрація за останні тижні “забезпечила достатній запас вакцин для кожної дитини в Америці”, а минулими вихідними вже розпочала процес розподілу кількох мільйонів доз вакцини від COVID-19. “Ці дози, спеціально розроблені для дітей молодшого віку, почали надходити до тисяч пунктів по всій країні”, – зазначив глава Білого дому.

Байден розповів, що “батьки зможуть привести своїх дітей до тисяч аптек, кабінетів педіатрів, шкіл та інших місць для вакцинації”, яка буде “доступною, простою та зручною”. “Вакцина для дітей віком від 5 до 11 років дозволить нам закріпити той винятковий прогрес, якого ми досягли за останні дев’ять місяців. довели свою неймовірну безпеку та ефективність”, – наголосив глава держави.

Раніше препарат Pfizer та BioNTech отримав аналогічну сертифікацію для вакцинування дітей віком від 12 до 15 років та був схвалений до застосування для осіб віком від 16 років.

На даний момент, за даними Університету Джонса Хопкінса, який проводить підрахунки на основі відомостей федеральної та місцевої влади, у США з початку пандемії виявлено понад 46,1 млн випадків зараження коронавірусом, 748 173 особи померли.

Поділитись